Marthje Nieuwenhuijs

 

Marthje zong als peuter al liedjes mee met alle neefjes, nichtjes, haar broertje en zus, achter de piano met hun oma. Op 6-jarige leeftijd is ze begonnen met pianoles. In haar jeugd heeft Marthje gezongen in een kerkkoor en een schoolband, op dansles gezeten en als zingende bediening in een restaurant gewerkt.

 

In 2004 is Marthje cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam als muziekwetenschapper, specialisatie etnomusicologie. Daarna heeft ze uiteenlopende klussen gedaan, van assistent-manager van Rietkwintet Calefax tot freelance percussionist. Lesgeven aan kinderen vond zij echter het allermooiste, en daarom begon ze in 2010 te werken als vakdocent muziek op een basisschool in Amsterdam. Gelijktijdig startte ze de deeltijd opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Utrecht, die ze in 2013 heeft afgerond.  

 

Momenteel werkt Marthje als vakdocent muziek op verschillende basisscholen, waar ze niet alleen voor de klas staat, maar ook regelmatig groepsdocenten begeleidt in het muziekvak. Ze is pianiste bij gemengd koor Voicemail uit Veenhuizen en percussioniste bij braziliaans ensemble Um À Zero. Sinds januari 2016 is Marthje dirigent van het kinderkoor van het Groninger Kinder- en Jeugdkoor.